inheritance

anak dara, pernah tak tefikir kenapa kita malas sangat nak belajar masak? sebenarnya bukan malas. tapi ambil mudah, we thought that while we are single- we- dont have to cook. not that fancy, kalau basic kenalah tahu sebab its part ov survival skills.

but as I grew up I realized how important it is to inherit a bit part ov your parent. sebab-

things dont last forever. so do our parents. toodle


masalah ibu ibu sedunia.




*situasi tengah tengah malam*

*sunyi*

"kakak..."

"ya bu."

*sunyi balik*

"kakak"

"ya bu.."

*sunyi lagi dan lagi dan lagi...*
*dan lagi*
uh-no-ying 

tak faham kenapa suka panggil,
bila dah menyaut dia diam.
lepastu kang tau tau

"ibu panggil panggil kamu tak menyaut pon kan"

kadang2 ibu ibu ni. dia panggil je pun buat kita rasa nak gaduh.
tapi itulah :') selagi mana dorang ada, nak panggil panggil lah.
nanti dah takda, takda sapa dah nak panggil.

uh-no-ying orange's mom, 




*sunyi*

selamat tidur.














kadang kadang aku harap tidur ni satu upacara penghapusan dosa.
agar aku bangun keesokan harinya menjadi manusia yang berguna,

selamat tidur.
moga Tuhan perpanjangkan umur kita. aminn.